Kuvaus

Kestävää kauneutta – vinkkejä miten ylläpidät korut kauniina

HOPEA JA KULTA KORUN PESEMINEN

Suosittelemme pesemään hopeakorut heti käytön jälkeen tai ainakin mahdollisimman usein lämpimällä vedellä ja fairylla. Koru tulisi myös kuivata hyvin pesun jälkeen.

Kulta- ja Hopeakorut, sekä erityisesti kivelliset tai rakenteeltaan moniulotteisemmat korut on kätevintä pestä kotona pienellä ultraäänipesurilla. Tällöin pienetkin epäpuhtaudet ja rasvat saadaan jopa korun syvemmistä osista ja erityisesti kivien istutuksien ympäriltä ja pinnoilta helposti pois. Pieniä kotikäyttöön tarkoitettuja ultraäänipesureita myydään kuluttajille ja ovat erittäin näppäriä korujen ystävälle!

HOPEAKORUN KIRKASTAMINEN

Luonnonmukainen kirkastaminen on joskus paikallaan hopeakoruissa kun pinta on hapettunut. Vuoraa alumiinifoliolla teräskattila tai vuoka, aseta korut pohjalle, kaada päälle lämmintä vettä ja kaada suolaa. Kemiallisen reaktion ansiosta hopea lähtee kirkastumaan. Löydät aiheesta internetistä esittelyvideoita kun etsit hakusanoilla: Hopeakorun kirkastaminen luonnonmukaisesti

Kultasepänliikkeissä myydään hopean kirkastamiseen myös kemikaalinestettä, johon korut voidaan upottaa ja pestä vedellä sen jälkeen. Nestettä myydään kuitenkin hyvin pienissä purkeissa, jolloin korut pitänee kirkastaa dippaamalla yksitellen ja soveltuu pienemmille koruille.

HOPEATIETOUTTA

Hopea materiaalina on erilainen kuin mikään muu, se on mitä upein ja kaunein kirkkaana, ikuinen sekä luonnollinen ja toisaalta se taas on ympäristön peili, jolla on ominaisuus reagoida kaiken lähellä olevan kanssa. Kun tiedostat miten ja minkä kanssa hopea reagoi sekä muistat pestä epäpuhtaudet korun pinnalta, pääset nauttimaan korustasi pitkään, ennen kuin sille on tarvetta huoltoon.

Hopean vihollisia tiedetään olevan nykyään erityisesti kemikaalit, joita on ympärillämme paljon, sekä ilmassa olevat erilaiset hiukkaiset, joita on yhä kasvavassa määrin. Normaalissa elämässä vaatteissa, kodissa, ja ulkoilmassa on paljon tällaisia komponentteja. Nimetä voimme ainakin kaiken kosmetiikan, kuten hiuslakka, hajuvesi, voiteet, kodin kemikaalit, esineiden synteettiset pinnoitteet, rikki, liimat, ja mikä tahansa ilmassa oleva happo-komponentti. Esim maatalousvaltaisella alueella tai tehtaiden lähellä hopea tummuu nopeasti.  Hopea reagoi myös kehon omaan PH-arvoon. Kehon ollessa hapan, ruokavalio, lääkkeet ja mahdolliset sairaudet vaikuttavat hopeaan ihon kautta.  Kuminauhan on todettu myös erittäin voimakasta reaktiota aiheuttavaksi hopea kanssa.

HOPEA KÄYTÖSSÄ

Onkin tärkeää, että, jotta hopea korua tulee käytettyä ja siitä nautittua, hopeakoru kannattaisi pestä kuumalla vedellä ja fairyllä heti käytön jälkeen, jotta sen pintaan jäävät pienetkin epäpuhtaudet eivät jäisi siihen siksi aikaa kun se on säilytyksessä.  Käsistä tuleva pienikin määrä rasvaa jää reagoimaan hopean kanssa ajan mittaan. Pesu, kuivaus ja säilyttäminen erilleen muista esineistä ja tuotteista olisi siis todella tärkeää pitämään hopean erossa hiukkasista, joiden kanssa hopea luonnollisesti reagoi.

Säilytyksen aikana koru olisi hyvä olla erilleen muista esineistä. Ilmalta, valolta ja muiden esineiden sisältämien ainesosien ulottumattomissa, suosittelemme säilytykseen käytön ja pesun jälkeen minigrip-pussia.

Käyttämämme hopea ei sinänsä eroa muista koruvalmistajista. Tammen koruissa emme kuitenkaan käytä mitään pinnoitteita, joita monet koruvalmistajat käyttävät juuri suojatakseen hopeaa reagoimiselta. Tällaisia pinnoitteita voi olla lakkaus, nanopinnoite tai rhodinointi esimerkiksi. Toisaalta kun ne kuluvat, hopea on täysin samaa materiaalia kuin meilläkin.

Olemme halunneet valita koruillemme luonnollisen ja ekologisen muodon, jota voi siis jatkossakin itse puhdistaa. Ikuisena materiaalina hopea voidaan jossakin vaiheessa lähettää myös tehdas puhdistukseen ja kiillotukseen. Koru voidaan myös tehtaalla huoltaa, muokata ja korjata.

Toivottavasti tästä tiedosta on apua ja iloa! Koska koru on ikuinen, sitä voi tarvittaessa huoltaa myös tehtaalla myöhemmin. Tästä löydät Tammen tehdaspuhdistuksen ja kiillotuksen hintatiedot. Ottakaa yhteyttä mikäli haluatte vielä lisätietoa asiaan liittyen!

 

KULTAISTEN KORUJEN JA SORMUSTEN HUOLTO

Arvokorua kannattaa huoltaa säännöllisesti, sillä se on suunniteltu kestämään aikaa, ja valmistettu jaloimmista metalleista, jotka itsessään ovat ikuisia. Kultaisia ja erityisesti kivellisiä koruja sormuksia suosittelemme pesemään ultraäänipesurilla, jolloin pieniin koloihin ja erityisesti kiven ympärillä oleviin istutuksiin jäänyt pinttynyt lika saadaan helpoiten pois ja itse kivet säihkymään.

Säännöllinen kivellisen sormuksen huolto kultasepällä takaa, että metalli ei pääse liiaksi kulumaan, ja kivien istutukset pysyvät vahvoina.

Sormuksen puhdistuksen, kiillotuksen ja vaikka rhodinoinnin voi helposti tilata verkkokaupastamme.

Mikäli sormukseen olisi hyvä tehdä muuta huoltoa, kuten vahvistaa istutukset, saat halutessasi työstä tarkan hinnan ennen toimenpidettä.

TAMMEN KORUN TEHDASPUHDISTUS JA KÄSINKIILLOTUS

Teemme Tammen tehtaalla korujen puhdistuksia, kiillotuksia, huoltoja sekä korjauksia ja muokkauksia. Mikäli olet kiinnostunut huollattamaan korujasi tehtaalla, voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

A. Tilata perushuollon suoraan verkkokaupastamme
B. Lähettää meille korun huollosta ensin kysely täyttämällä verkkokaupassamme lomakkeen. Saat meiltä tarjouksen korun tai useamman korun huollosta.
C. Lähettää meille sähköpostia sekä liittää mukaan kuvan koruista ja annamme työstä sinulle tarjouksen. Tavoitat meidät sähköpostitse: tammijewellery@tammenkoru.fi tai puhelimitse arkisin 10-16 p. 040 556 7606.

Tilauksen jälkeen voit postittaa korut meille turvallisesti pakkaamalla ne pakettiin ja liittämällä pakettiin antamamme lähetteen, sekä paketin päälle saamasi postin tunnuksen. Palautamme korut myös pakettina, jossa on seuranta.

Vastaanotamme ainoastaan leimattuja, jalometallista valmistettuja koruja.

Verkkokaupasta voit suoraan ostaa korulle huollon siellä olevien hintojen mukaisesti.

Toimitusaika: Korut lähetetään takaisin pääsääntöisesti tehtaalta muutaman (2-4) arkipäivän sisällä. Otamme yhteyttä mikäli huollolla on pidempi toimitusaika.

Hinnaston palveluihin lisätään toimitusmaksu 14,90 €, joka sisältää korujen lähettämisen tehtaalle, sekä lähettämisen tehtaalta takaisin. Hinnat sisältävät alv 24 %.